Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΑΖΙΜΟΥΘΙΟ


Πρόκειται γιά μιά απόπειρα. Μιά απόπειρα που προέρχεται από μιά πολύ βαθιά και δημιουργική ανάγκη. Να φτιάξουμε ένα δικό μας κόσμο. Ένα δικό μας κόσμο, που θα προέλθει με τη συνάντηση από τους άγνωστους όμοιούς μας, από την εγκάρδια υποδοχή των καινούργιων φίλων, από την αποδοχή των διαφορετικών που σέβονται τον συνάνθρωπο. Από τον εναγκαλισμό των εχθρών, που απαλλάχθηκαν ηρωικά ανατρέποντας με αυταπάρνηση τον αυταρχικό, συμβατικό αλλοτριωμένο είναι.
Να επανοηματοδοτήσουμε αυτό που εμείς θεωρούμε κοινωνία, και να την επαναδομήσουμε τελικά και οριστικά στη πράξη, χωρίς δυνάστες, εκμεταλλευτές βδέλελς και παράσιτα.
Το αχανές της χωροθεσίας της πόλης, το μεγάλο του αριθμού των κατοίκων, ο χωροταξικός χαρακτήρας υπνωτηρίου εργαζομένων, οι συνθήκες διαβίωσης κι εργασίας, οι επιβιωτικές ανάγκες, και πολλά άλλα, μας απομακρύνουν. Διαλύουν την επικοινωνία, και πολύ περισσότερο αποτρέπουν κοινότητες, και «κοινότητες» πραγμάτων.
Η συνάντησή μας έπρεπε να βρεί ένα καταλύτη. Αυτό είναι το Αζιμούθιο. Ένας πρώτος «κοινός τόπος». Η ντουντούκα που σε καλεί από το δρόμο. Ο πόλος συσπέιρωσης. Το σημείο συνάντησης των ομοιδεατών σου. Η ανακάλυψη μιάς ήρεμης κοινότητας. Η ειρήνη του ομαλού, και η γαλήνη της φυσικότητας. Εκεί που ξαναβρίσκουμε την ανθρωπιά.
 Έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας τι θέλουμε. Χαράζουμε αζιμούθιο, και πρώτη μας στάση είναι αυτό το ίδιο. Το Αζιμούθιο.
Το Αζιμούθιο θα μας φέρει κοντά. Όταν συναντηθούμε, τα πάντα είναι εφικτά. Μέχρι τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Και το Αζιμούθιο θα φροντίζει γι αυτό.


(Αζιμούθιο: ενν. προέρχεται από το αραβικό as summut που σημαίνει κατεύθυνση).

                                                Συνέλευση Αμαρουσίου-Συντακτική ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου