Διακήρυξη αρχών

Αρχές της Συνέλευσης Αμαρουσίου

    ● Η Συνέλευση Αμαρουσίου είναι μια συλλογικότητα ατόμων που εμπνέονται από τις αρχές της κοινωνικής απελευθέρωσης, δηλαδή της κατάργησης της ιεραρχίας, ως συνθήκη της σχέσης εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου, καθώς και της ιδιοκτησίας ατομικής και των μέσων παραγωγής, ως αιτίες της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της ανισότητας κι δυστυχίας.
     Με όραμα την οικοδόμηση της κοινωνίας της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, επιδιώκουμε να αυτοοργανωθούμε μέσα από τη λειτουργία συνελεύσεων σε γειτονιές ή εργασιακούς χώρους, προκειμένου να οδηγήσουμε ελεύθερα τις ζωές μας στην κατάκτηση αυτού του οράματος.
      Η γενικευμένη αυτοδιεύθυνση έχει σκοπό την οικειοποίηση των μέσων παραγωγής από τους παραγωγούς, την δημιουργία συνελεύσεων από αυτούς, την ισότιμη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων και την ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα παραγόμενα αγαθά, από το σύνολο. Έτσι βάζοντας τέλος στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και του καταναγκασμού, η ζωή θα επανοηματοδοτηθεί σπάζοντας τα όρια της εξαρτώμενης επιβίωσης που βάζει το υπάρχον σύστημα.
    ● Η Συνέλευση Αμαρουσίου, είναι ένας πολιτικός φορέας με άμεση απεύθυνση στην τοπική κοινωνία, που καλεί, όλους όσους θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους, ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους ιδιότητα ή τη ταξική τους θέση, να συσπειρωθούν, να συλλογικοποιηθούν, να οργανωθούν και να αγωνισθούν, γιά να ανατρέψουν τους μέχρι τώρα όρους κοινωνικής συγκρότησης που διέπονται από την αδικία, την αλλοτρίωση, τους διαχωρισμούς και την κυριαρχία.       
    ● Η Συνέλευση Αμαρουσίου λειτουργεί με οριζόντιο αυτοοργανωτικό τρόπο. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν ομοφωνίας της συνέλευσης έπειτα από συνδιαμόρφωση η δε καταφυγή στη ψηφοφορία συντρέχει μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες για την επίτευξη της ομοφωνίας ή συναίνεσης, σύμφωνα με το σχετικό καταστατικό. (βλ. Συνέλευση Αμαρουσίου αρχές στόχοι θέσεις: διαδικασία συνέλευσης)
  Τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας της συλλογικότητας είναι ελευθεριακά και αντιεραρχικά, αυτόνομα και αντιθεσμικά -αντικρατικά, σέβεται το διαφορετικό και αρνείται διαχωρισμούς γιά λόγους φύλου ή «φυλής». Συμμετέχουν άτομα που εμπνέονται από τις αρχές και το όραμα της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν μέλη κομμάτων, κρατικών ή άλλων θεσμικών-εξουσιαστικών φορέων.
    ●Σκοπός της Συνέλευσης Αμαρουσίου είναι :
1. Τη συστηματική κι οργανωμένη διάχυση και προπαγάνδιση της ιδέας γιά μιά κοινωνία  γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, με βάση τη κριτική, τις αρχές, αλλά και τους στόχους, έτσι όπως προτείνονται στη διακύρηξη αρχών της πρωτοβουλίας μελών της Λαϊκής συνέλευσης Αμαρουσίου το Σεπ. 2011.
2. Η μαζικοποιήση της ιδέας στην τοπική κοινωνία με στόχο την δημιουργία πολλών ομόσπονδων συνελεύσεων που σταδιακά, θα αντικαθιστούν και θα καταργούν τις κρατικές και εξουσιαστικές δομές, με άλλες αυτοοργανωμένες και αντιεραρχικές χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους
3. Η δημιουργία δικτύου αντιπληροφόρησης που θα ενημερώνει, θα προτείνει, αλλά και θα δίνει βήμα έκφρασης όλων των απόψεων, που δεν περνάνε από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής παραπλάνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου